Rakott
csirkemell zöldségekkel
1 fej karfiol
1 egész Pritamin paprika
50 dkg csirkemell filé
1 fej hagyma
10 dkg rizs
10 dkg reszelt sajt
1 db húsleveskocka
2 dl tejföl
1 db tojássárgája
vaj
olaj
só, bors piros
paprika
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd
leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával
meghintjük rátesszük az apróra kockázott
csírke húst, és együtt megpirítjuk.
Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk
egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel
összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük.
A paprikát vékony csíkokra szeljük.A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy
kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst
teszünk rá, majd ismét karfiolt.Ezután egy réteg pritamin paprikát. A
rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső
karfiolsor tetejére tojássárgájával reszelt sajttal és a hozzáadott szafttal
elkevert tejffölt öntünk .A rétegek közé
is tehetünk a tejfölös öntetből ,sokkal
finomabb lesz.
Tetejét pritamin paprikával díszitjük .Ezután mehet a
sütőbe 25 perc alatt készre sütjük .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése