2025. május 14.

 

 

Őszibarackos grízes süti Csilditől

5 közepes db őszibarack  vagy befőtt

30 dkg  búzadara

1 evőkanál  búzadara(a gyümölcshöz)

30 dkg finomliszt 

1 csomag sütőpor

400 g joghurt(natúr)

6 db tojás

25 dkg cukor

20 dkg vaj (olvasztott)

1 cs vanília cukor

Tetejére

vaníliás porcukor

 

 

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzámérjük a búzadarát, belekeverjük a sütőport.

A joghurtot, a tojásokat, a cukrot és a vanília cukrot  egy másik tálban, kézi habverő segítségével összekeverjük.

Hozzáadjuk a már kihűlt, olvasztott vajat, majd több részletben a lisztes keveréket is. A tésztát  fél órát állni hagyjuk, hogy ez idő alatt a búzadaraszemek megszívhassák magukat, megpuhulhassanak.

Közben előkészítjük a gyümölcsöt: a barackokat megmossuk, lehúzzuk a héjukat, kimagozzuk és vékony  cikkekre  vágjuk.  Összeforgatjuk az evőkanálnyi búzadarával, és szűrőbe tesszük, hagyjuk a levét lecsepegni.Befőttből készítve ugyanígy járunk el.Abban az esetben nem kell pucolni de a levétől csepegtessük le.

A masszát 29X32 cm sütőpapíros tepsibe simítjuk.

A tetejére rakosgatjuk a barackszeleteket.

Légkeverésen 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Tetejére porcukrot szórunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése