Sajttekercs
Hozzávalók:
15 db lapkasajt, 15 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg tömlős sajtkrém, 10
dkg vaj, 10 szelet gépsonka, 6 db tojás, só, őrölt bors, 1 teáskanál mustár,
petrezselyem 1 kiskanál torma krém egy
kis hagyma zöldje
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk.
Egy tepsit kibélelünk
sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék
egymást,
majd megszórjuk a reszelt sajttal
és meleg sütőbe tesszük 2
percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon.
Hagyjuk lehűlni. Míg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk,
hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk
ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük.
Majd befedjük a sonkaszeletekkel.
A tojássárgáját egy villával
összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt,tormakrémet , hagyma zöldjét sózzuk,
és jól összekeverjük,
Szorosan feltekerjük, tálra tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben lehűtjük,
majd éles késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése