2025. április 19.

 


                              

Sajttekercs

Hozzávalók:

15 db lapkasajt, 15 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg tömlős sajtkrém, 10 dkg vaj, 10 szelet gépsonka, 6 db tojás, só, őrölt bors, 1 teáskanál mustár, petrezselyem 1 kiskanál torma krém  egy kis hagyma zöldje

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást, 
majd megszórjuk a reszelt sajttal 

és meleg sütőbe tesszük 2 percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon.
Hagyjuk lehűlni. Míg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk,
hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük. 
Majd befedjük a sonkaszeletekkel.

A tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt,tormakrémet , hagyma zöldjét sózzuk, és jól összekeverjük, 
Szorosan feltekerjük, tálra tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben lehűtjük, majd éles késsel szeleteljük.

                              





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése