Kevert túrós Csilditől
HOZZÁVALÓK
A
tésztához:
6 db
tojás
30 dkg
cukor
2 dl olaj
1,5 dl
tej
35dkg
finomliszt
1,2
cs sütőpor
A túrós
töltelékhez
50
dkg tehéntúró
1 db
kezelt citrom reszelt héja
20 dkg
cukor
3 db
tojás
4
ek tejföl
2 ek
búzadara
1 cs
vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat habosra keverjük a
cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, tovább keverjük, végül pedig felváltva a
tésztához keverjük a sütőporos lisztet és a tejet. Csomómentesre dolgozzuk.
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a
cukrokkal, a tojásokkal, a tejföllel és a grízzel.
A tésztát egy sütőpapírral
kibélelt, 27 x 34 cm-es tepsibe öntjük, majd rákanalazzuk a túrós
keveréket. Evőkanállal vagy villával márványosra keverjük a tésztát
a másik krémmel.
180 fokra előmelegített sütőbe
tesszük, ahol kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kockákra
vágjuk és porcukros vaníliával meghintve
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése