2024. június 28.


                         

Kevert túrós Csilditől

HOZZÁVALÓK

 

 

A tésztához:

 

6 db tojás

30 dkg cukor

2  dl olaj

1,5 dl tej

35dkg finomliszt

1,2 cs  sütőpor

 

A túrós töltelékhez

50 dkg  tehéntúró

1 db kezelt  citrom reszelt héja

20 dkg cukor

3 db tojás

4 ek  tejföl

2 ek búzadara

1 cs vaníliás cukor

 

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, tovább keverjük, végül pedig felváltva a tésztához keverjük a sütőporos lisztet és a tejet. Csomómentesre dolgozzuk.

 

A  túrót  összekeverjük a citrom reszelt héjával, a cukrokkal, a tojásokkal, a  tejföllel  és a grízzel. 

 

A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 27 x 34 cm-es tepsibe öntjük, majd rákanalazzuk a  túrós  keveréket. Evőkanállal vagy villával márványosra keverjük a tésztát a másik krémmel.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk és porcukros vaníliával  meghintve kínáljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése