2024. június 28.



 


Epres mascarpone torta Csilditől

50 dkg mascarpone

4 cs dupla soros baba piskóta

15 dkg nutella

pici tej

400 ml habalap

50 dkg eper friss

10 dkg cukor

Tetejére

mixelt eper velő

tejszínhab

friss eper

 

 

Előkészítjük a piskótákat

A nutellát jól elkeverjük a mascarpone felével

Felverjük az előzőleg lehűtött habot

Botmixerrel az eperből pár szemet a tetejére kihagyva krémes elegyet készítünk.

A mascarpone másik felét elkeverjük az eper mix 90%.val

A maradék 10%a tetejére díszités.

Mindkét krémbe teszünk a habból ezt is jól kikeverjük.

Habzsák díszitésre szintén tegyünk félre ebből is.

A szív alakú kapcsos torta formát csak a karimát használjuk.

Alsó sort kirakjuk éppen csak tejbe mártott piskótákkal

 Erre a nutellás krémet rakjuk Rárakjuk a másik réteg piskótát és erre kerül az epres krém.Mindaddig ismételjük amíg a torta forma megtelik.Legfelülre epres krém került.

A maradék epres krémmel bevonjuk a tortánk tetejét.

Tetszés szerint díszítjük,én habformákkal epermixxel és friss eperrel készítettem.

Oldalát nem vontam be mert így szépnek gondolom.

Egyszerű de nagyszerű és finom torta  Szülinapra a páromnak és a fiamnak.Elég nagy a forma így most ketten kapnak egy nagy szívet.

A 10 dkg cukor 5-5 dkg

az eperbe és a tejszínbe került aki enélkül készíti semmi probléma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése