Angol
Szelet
Ismét egy recept ,anyukám recept hagyatékából .Emlékszem
nagyon sokszor készítette nekünk ,nagyon szerettük ha sütött ilyen finom
süteményt .
Hozzávalók:
tészta:
4 evőkanál tej, 1 dkg szalalkáli, 6 tojás sárgája, 30 dkg
porcukor, 1 csomag ráma margarín, 30 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó és 1
narancsaroma.(vagy piros ételfesték)
krém:
25 dkg ráma margarín, 25 dkg cukor, 2 csomag vanília
pudingpor, 8 dl tej.
máz:
100 g csokoládé 2
evőkanál kakaó,3 evőkanál cukor 4
evőkanál forró víz, és 5 dkg vaj.
Készítése:
tészta:
A 4 evőkanál tejben a szalalkálit felolvasztjuk. 6
tojás sárgáját az 1 csomag margarínnal és a 30 dkg porcukorral habosra
keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott szalalkálit , a 30 dkg lisztet és a
tojások fehérjéből felvert kemény habot. A masszát 3 részre osztjuk. Az
első részbe rakunk 1 evőkanál kakaót, a másodikba tesszük a narancsaromát
illetve a piros ételszínezéket, a harmadikba nem teszünk semmit, marad
sárga. Minden rész tésztát külön-külön kisütjük.15 perc alatt megsül figyeljük
le ne égjen .
krém:
A 2 csomag vanília pudingport a 8 dl tejjel sűrűre
főzzük. A 25 dkg ráma margarínt a 25 dkg cukorral habosra keverjük. A kihűllt
pudingot a margarinos masszához keverjük, és ezzel készen van a krémünk.
Csokimáz:
3 evőkanál cukrot 2 evőkanál kakaóval összekeverünk,
öntünk hozzá 4 evőkanál forró vizet és 5 dkg vajjal elkeverjük,közben a gőz
felett olvasztott csokival elegyítjük Ezt tesszük a tészta tetejére.
A tészta összeállítása:
Alulra tesszük a barna lapot és megkenjük a krémmel,
ráhelyezzük a rózsaszín lapot és megkenjük krémmel, ráhelyezzük a sárga lapot
és végül bevonjuk csokimázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése