2024. január 5.




 

Angol Szelet

Ismét egy recept ,anyukám recept hagyatékából .Emlékszem nagyon sokszor készítette nekünk ,nagyon szerettük ha sütött ilyen finom süteményt .

Hozzávalók:

tészta:

4 evőkanál tej, 1 dkg szalalkáli, 6 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 1 csomag ráma margarín, 30 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó és 1 narancsaroma.(vagy piros ételfesték)

krém:

25 dkg ráma margarín, 25 dkg cukor, 2 csomag vanília pudingpor, 8 dl tej.

máz:

100 g csokoládé  2 evőkanál kakaó,3 evőkanál cukor  4 evőkanál forró víz, és 5 dkg vaj.

Készítése:

tészta:

A 4 evőkanál tejben a szalalkálit felolvasztjuk.  6 tojás sárgáját az 1 csomag margarínnal és a 30 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott szalalkálit , a 30 dkg lisztet és a tojások fehérjéből felvert kemény habot.  A masszát 3 részre osztjuk. Az első részbe rakunk 1 evőkanál kakaót, a másodikba tesszük a narancsaromát illetve a piros ételszínezéket,  a harmadikba nem teszünk semmit, marad sárga. Minden rész tésztát külön-külön kisütjük.15 perc alatt megsül figyeljük le ne égjen .

krém:

A 2  csomag vanília pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. A 25 dkg ráma margarínt a 25 dkg cukorral habosra keverjük. A kihűllt pudingot a margarinos masszához keverjük, és ezzel készen van a krémünk. 

Csokimáz:

3 evőkanál cukrot 2 evőkanál kakaóval összekeverünk, öntünk hozzá 4 evőkanál forró vizet és 5 dkg vajjal elkeverjük,közben a gőz felett olvasztott csokival elegyítjük  Ezt tesszük a tészta tetejére.

A tészta összeállítása:

Alulra tesszük a barna lapot és megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a rózsaszín lapot és megkenjük krémmel, ráhelyezzük a sárga lapot és végül bevonjuk csokimázzal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése