2023. december 20.

                                               Kis Angyalok sütögetnek Karácsony ünnepére készülődnek!

Kisgyermekes Anyukáknak nagyon jó ötlet a Tante Fanny előhűtött Mézes tészta .Próbáljuk ki bátran.Nem kell annyit előkészülni de a gyerekek is élvezik a feladatot Anyával.

Íme a receptje :

Elkészítés:
1. A mézeskalács tésztát kb. 20 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből. A tésztát vegye ki a csomagolásból és lisztezett deszkán nyújtsa ki kb. 7 mm vastagságúra, szaggassa a kívánt formákkal.
2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, középső sütőrácson 180°C-ra (légkeveréses)/190°C-ra (alsó-felső sütéssel) előmelegített sütőben 6 - 8 perc alatt süsse világosra.
3. Közvetlenül a sütés után vegye le a mézeskalácsot a sütőlapról, majd ha kihűlt díszítse mázzal vagy egyéb módon.

A sütési idő és hőmérséklet függ a sütő típusától és a tészta vastagságától.

Tante Fanny tipp:
Amint a mézeskalács egy ujjnyira megdagad, tökéletesen megsült.

Tárolás

Minőségét megőrzi: lásd a fólia oldalán. Hűtve +2°C és +8°C között tárolandó.
Felbontás után azonnal felhasználandó.


Elkészítési útmutató

Sütőben - Lehűtött
190°C alsó-/felső melegítésű sütő
180°C légkeveréses sütő
20 perc: felhasználás előtt 20 perccel vegye ki a hűtőből.
  





Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g

Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
Boldog Békés Karácsonyt mindenkinek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése