Kis Angyalok sütögetnek Karácsony ünnepére készülődnek!
Kisgyermekes Anyukáknak nagyon jó ötlet a Tante Fanny előhűtött Mézes tészta .Próbáljuk ki bátran.Nem kell annyit előkészülni de a gyerekek is élvezik a feladatot Anyával.
Íme a receptje :
Elkészítés:
1. A mézeskalács tésztát kb. 20 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből. A tésztát vegye ki a csomagolásból és lisztezett deszkán nyújtsa ki kb. 7 mm vastagságúra, szaggassa a kívánt formákkal.
2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, középső sütőrácson 180°C-ra (légkeveréses)/190°C-ra (alsó-felső sütéssel) előmelegített sütőben 6 - 8 perc alatt süsse világosra.
3. Közvetlenül a sütés után vegye le a mézeskalácsot a sütőlapról, majd ha kihűlt díszítse mázzal vagy egyéb módon.
A sütési idő és hőmérséklet függ a sütő típusától és a tészta vastagságától.
Tante Fanny tipp:
Amint a mézeskalács egy ujjnyira megdagad, tökéletesen megsült.
1. A mézeskalács tésztát kb. 20 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből. A tésztát vegye ki a csomagolásból és lisztezett deszkán nyújtsa ki kb. 7 mm vastagságúra, szaggassa a kívánt formákkal.
2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, középső sütőrácson 180°C-ra (légkeveréses)/190°C-ra (alsó-felső sütéssel) előmelegített sütőben 6 - 8 perc alatt süsse világosra.
3. Közvetlenül a sütés után vegye le a mézeskalácsot a sütőlapról, majd ha kihűlt díszítse mázzal vagy egyéb módon.
A sütési idő és hőmérséklet függ a sütő típusától és a tészta vastagságától.
Tante Fanny tipp:
Amint a mézeskalács egy ujjnyira megdagad, tökéletesen megsült.
Tárolás
Minőségét megőrzi: lásd a fólia oldalán. Hűtve +2°C és +8°C között tárolandó.
Felbontás után azonnal felhasználandó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése