Csildi Szivárvány tortája
Hozzávalók
15 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dkg zsír
1 cs csokis
tortadara
3 db tojás
1 dl tej
1 db narancs
héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
1 cs sütőpor
Túrókrém:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
18-20 dkg Rama
1 cs vaníliás cukor
1 cs puncs puding
1 cs vanília puding
3,5 dl Málna szénsavas üdítő
3,5dl Fanta szénsavas üdítő
3-3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat üssük egy tálba, és keverjük
habosra a cukorral és a
vaníliával. Rakjuk hozzá a tejet, a reszelt narancshéjat, a narancs levét
,zsírt és az olvasztott vajat. Jól dolgozzuk össze, majd forgassuk
bele a sütőporral vegyített liszteket .Rétes liszt azért kell így lágyabb
a tészta .Majd óvatosan
beleforgatjuk a torta
darát .
Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt formába, én most torta formába tettem ami kapcsos
26cm-es, és toljuk forró sütőbe. Süssük meg 160 fokon 40 perc alatt.
Mielőtt kivennénk a sütőből, teszteljük tűpróbával.
Közben
elkészítjük a túrókrémet. Sűrű
szűrőn áttörjük a túrót .
A 20 dkg margarint és a 20 dkg
porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a
pépesített túrót .íizesítjük vaníliás cukorral. Az egészet jól
kikeverjük. Amíg sül a
tészta hűtöbe tesszük.
Fanta máz : 1-1 cs pudingot és a 3-3 ek. cukrot a kétféle üdítővel simára keverjük.
A Puncs pudinghoz a málna
,a vaníliás pudinghoz a fanta üdítőt Külön
külön edényben
folytonos
keveréssel egymás után felfőzzük. Langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára kenjük a
túrókrémet, és a krém tetejére a két
féle színt oly módon hogy egy hullámos sablont raktam. Ezt segítette a torta forma
karimája .Majd egy sárga egy
piros csíkban öntöttem rá .Amikor
biztosan szilárdult óvatosan levettem a karimát. Szülinapra készült kedves kis menyemnek. Hűtőben tároljuk.
Ez a változat saját elképzelésem .Saját receptem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése