2019. június 10.

Kit-kat torta


Kit-Kat torta
·         8 evőkanál liszt
·         8 evőkanál porcukor
·         1/2 teáskanál szódabikarbóna
·         1/2 teáskanál sütőpor
·         2 teáskanál cukrozatlan kakaó
·         6 tojás
·         A krémhez:
·         500 ml habtejszín
·         15 dkg étcsokoládé
·         8 dkg porcukor
·         Díszítés:
·         6-7 csomag Kit-Kat (attól függ, milyen sűrűn szeretnénk rakni)
·         5 csomag M&M's cukorka

Egy egyszerű csokitorta alappal kezdek. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzuk ki a tortaformánkat és béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőpor. Egy másik tálban válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját.

A fehérjét verjük kemény habbá, miközben hozzászitáljuk a porcukrot, majd tegyük bele a felvert sárgája részt és végül a lisztes keveréket és a kakaót. Óvatosan dolgozzunk, laza mozdulatokkal. Öntsük egy tortaformába a tésztát és süssük 30 percig, vagy tűpróbáig.

A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt, majd keverjük hozzá a megolvasztott csokoládét, a porcukrot. Vegyük elő a kihűlt csokitortát, vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém 1/3 részét, a többit pedig kenjük a tetejére és az oldalára. Vegyük elő a Kit-Kat-eket és a barázdák mentén törjük őket meg, majd szépen nyomjuk a torta oldalára, mintha csak egy kerítés készítenénk. Végül vegyük elő a cukorkákat és szórjuk meg a tetejét.
Díszítésként átköthetjük egy szalaggal. A torta olyan mutatós, hogy akár születésnapi ajándék is lehet. Tőlem az egyik gyerekem ezt kapta Esküvői tortának




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése