Kit-Kat torta
·
8 evőkanál liszt
·
8 evőkanál porcukor
·
1/2 teáskanál szódabikarbóna
·
1/2 teáskanál sütőpor
·
2 teáskanál cukrozatlan kakaó
·
6 tojás
·
A krémhez:
·
500 ml habtejszín
·
15 dkg étcsokoládé
·
8 dkg porcukor
·
Díszítés:
·
6-7 csomag Kit-Kat (attól függ, milyen sűrűn szeretnénk rakni)
·
5 csomag M&M's cukorka
Egy egyszerű csokitorta alappal kezdek. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra,
majd vajazzuk ki a tortaformánkat és béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a
lisztet, a szódabikarbónát, a sütőpor. Egy másik tálban válasszuk szét a
tojások fehérjét és sárgáját.
A fehérjét verjük kemény habbá, miközben hozzászitáljuk a porcukrot, majd
tegyük bele a felvert sárgája részt és végül a lisztes keveréket és a kakaót.
Óvatosan dolgozzunk, laza mozdulatokkal. Öntsük egy tortaformába a tésztát és
süssük 30 percig, vagy tűpróbáig.
A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt, majd
keverjük hozzá a megolvasztott csokoládét, a porcukrot. Vegyük elő a kihűlt
csokitortát, vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém 1/3 részét, a többit pedig
kenjük a tetejére és az oldalára. Vegyük elő a Kit-Kat-eket és a barázdák
mentén törjük őket meg, majd szépen nyomjuk a torta oldalára, mintha csak egy
kerítés készítenénk. Végül vegyük elő a cukorkákat és szórjuk meg a
tetejét.
Díszítésként átköthetjük egy szalaggal. A torta olyan mutatós, hogy akár
születésnapi ajándék is lehet. Tőlem az egyik gyerekem ezt kapta Esküvői tortának
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése