Ma ismét kedveskedtem a családnak egy kis finomsággal
A mérce
a Nagyitól örökölt nagy becsben tartott 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
1 bögre
búzadara
15 dkg margarin
3 pohár kicsi 2dl-es joghurt lehet gyümölcsös is
1 bögre liszt
4 db tojás
háromnegyed bögre cukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt, bármelyik jó, de ha nagyon lédús gyümölcsöt használunk, akkor érdemes búzadarába forgatni őket)
15 dkg margarin
3 pohár kicsi 2dl-es joghurt lehet gyümölcsös is
1 bögre liszt
4 db tojás
háromnegyed bögre cukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt, bármelyik jó, de ha nagyon lédús gyümölcsöt használunk, akkor érdemes búzadarába forgatni őket)
Nálam
most érik a fekete ribizli jelenleg abból csináltam
1. A
margarint megolvasztjuk, és félretesszük
hűlni.
2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott margarint, majd a búzadarát, a sütőport, végül a lisztet keverjük hozzá kisebb adagokban.
4. Legalább fél órát pihenni hagyjuk, hogy a gríz kidagadhasson.
5. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöt.
6. 180 fokos előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. Kb. 25-30 perc.
7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott margarint, majd a búzadarát, a sütőport, végül a lisztet keverjük hozzá kisebb adagokban.
4. Legalább fél órát pihenni hagyjuk, hogy a gríz kidagadhasson.
5. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöt.
6. 180 fokos előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. Kb. 25-30 perc.
7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nagyon finom próbáljátok ki
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése