2015. június 25.

Grill finomságok hagymás burgonyával

Grill finomságok Pácolva
hagymás burgonyával
5-6 szelet Tarja
3-4 szelet csirke comb
ízlés szerint dijoni mustár
piros őrölt fűszer paprika
chili őrölve
koriander őrölve
4-5  gerezd fokhagyma
őrölt bors
Csirkéhez
3-4 szelet csirke comb
  2 teáskanál worchester szósz
  só
 őrölt fehér bors
  rozmaring
  kakukkfű
 majoranna
 szerecsendió
2-3 fokhagyma
Burgonya köret
1,5 kg burgonya
1 nagy fej hagyma
pici olaj
piros paprika
A burgonyát meghámozzuk majd apróra vágva sós vízben főni tesszük fel .
Ha megfőtt leszürjük ,közben a fej hagymát apróra vágva olajon megdinszteljük és ezt a hagymás olajos öntetet ráöntjük a burgonyára ,ha kell még sózzuk és megszórjuk pirospaprikával
Majd botmixerrel pürésítjük .

A Csirkét sózzuk be  és hagyjuk állni kb. egy fél órát.
Közben a pác hozzávalóit keverjük össze egy tálba, és nyomjuk bele a fokhagymát. (ízlés szerint tehetünk bele több fokhagymát is) Ezután alaposan forgassuk bele a felszeletelt húst, majd hagyjuk pár órán át pácolódni sütés előtt. (én este pácoltam be, és éjszakára betettem a hűtőbe)
Sütés előtt csepegtessük le a húsról a páclevet, majd pár perc alatt süssük mindkét oldalát szép ropogósra a grillen,

Tarjához 5-6 szelet húshoz 2 evőkanál dijoni mustár, 1 ½ evőkanál fűszerkeverék és 3 evőkanál olaj szükséges, amit szépen kikeverek. Beecsetelem vele a tarja szeleteket és 2-3 órára hűtőbe teszem.
Sütés előtt sózom,  majd olajjal vékonyan kikent tepsire rendezem és 200 C fokra előmelegített sütőbe tolom 20 percre. Ekkor grill-forró levegőre kapcsolok és mindkét oldalán  meggrillezem a húsokat. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése