Grill
finomságok Pácolva
hagymás
burgonyával
5-6 szelet Tarja
3-4 szelet csirke comb
ízlés szerint dijoni mustár
piros őrölt fűszer paprika
chili őrölve
koriander őrölve
4-5 gerezd
fokhagyma
őrölt bors
só
Csirkéhez
3-4 szelet csirke comb
2 teáskanál worchester szósz
só
őrölt fehér bors
rozmaring
kakukkfű
majoranna
szerecsendió
2-3 fokhagyma
Burgonya köret
1,5 kg burgonya
1 nagy fej hagyma
pici olaj
só
piros paprika
A burgonyát meghámozzuk majd apróra vágva sós vízben főni
tesszük fel .
Ha megfőtt leszürjük ,közben a fej hagymát apróra vágva
olajon megdinszteljük és ezt a hagymás olajos öntetet ráöntjük a burgonyára ,ha
kell még sózzuk és megszórjuk pirospaprikával
Majd botmixerrel pürésítjük .
A Csirkét sózzuk be és hagyjuk állni kb. egy fél órát.
Közben a pác
hozzávalóit keverjük össze egy tálba, és nyomjuk bele a fokhagymát. (ízlés
szerint tehetünk bele több fokhagymát is) Ezután alaposan forgassuk bele a felszeletelt
húst, majd hagyjuk pár órán át pácolódni sütés előtt. (én este pácoltam be, és
éjszakára betettem a hűtőbe)
Sütés előtt
csepegtessük le a húsról a páclevet, majd pár perc alatt süssük mindkét oldalát
szép ropogósra a grillen,
Tarjához 5-6 szelet húshoz 2 evőkanál dijoni mustár, 1 ½
evőkanál fűszerkeverék és 3 evőkanál olaj szükséges, amit szépen kikeverek.
Beecsetelem vele a tarja szeleteket és 2-3 órára hűtőbe teszem.
Sütés előtt sózom, majd olajjal vékonyan kikent tepsire rendezem
és 200 C fokra előmelegített sütőbe tolom 20 percre. Ekkor grill-forró levegőre
kapcsolok és mindkét oldalán meggrillezem a húsokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése