2015. június 25.

Málnás zabpelyhes dobálós omlós sütemény

Mint azt már nálunk megszokta a család ,majdnem minden nap süteményt sütök .Sokszor gondolkodom milyen finomsággal rukkoljak elő éppen.Többek között ez is egy finom saját receptem .Mikor elkészült le is teszteltem .Mondhatom egy negyed tepsivel el is pusztítottam rögtön.Majdnem szégyelltem is magam.De a többit elfogyasztotta a család .Hát ízlett nekik nagyon.

                                                   
Akkor most jöjjön a recept ,bátran ajánlom mindenkinek mert nagyon finom
Hozzávalók:
3 evőkanál liszt
15 dkg zabpehely
1 cs  sütőpor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg aprított dió
15 dkg málna
egy kis csoki  vagy keksz is darabolható bele.
3tojás
20 dkg cukor
1.5 dl olaj
1,5 dl tejszín 
A tojásokat kikeverem a cukorral ,beleteszem a vaníliás cukrot a sütőport ,majd felengedem a tejszínnel .Hozzá adagolom a lisztet az étolajat,majd végül a zabpelyhet .Jól átforgatom .
Sütőpapírral kibélelem a tepsit és ezt a masszát beleöntöm .Nem kell megijedni hogy folyós mert a zabpehely majd megduzzad benne.Ezután beleszórom az aprított diót a csoki vagy keksz darabokat és a végén a málnát .
Majd 170 fokon 30 percig sütöm
Ha kihült szeletelhetjük ,tetejét vaníliás porcukorral meghintjük 
  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése