Ma egy egészséges ám de laktató süteményt készítettem ,az eső
ellenére saját termésből szedtem a fekete ribizlit .
Diétázóknak cukorbetegeknek is kiváló .
Fekete
ribizlis túrós zabpelyhes szelet
25 dkg túró félzsíros
15 dkg zabpehely
4 evőkanál cukor(gyümölcs cukor)
3 ek. étolaj
1,5 dl tej
1kis dobozos tejföl
2 db egész tojás
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
20 dkg fekete ribizli
Tetejére
Fahéjjal kevert gyümölcs cukor
A zabpehelybe belekevertem a sütőport, a
túrót összetörtem villával, hozzákevertem a vaníliás cukrot a 2 tojást, a tejfölt, étolajat, cukrot szóval
minden többi hozzávalót.
Ezután beleöntöttem a túrós masszába a
zabpelyhet is, és a tejet a végén öntöttem hozzá. Elég folyósnak néz ki, de a
zabpehely megduzzad benne, így lesz jó.
Sütőpapírt tettem egy kisebb tepsibe, és
beleöntöttem a masszát. Ezután a
megmosott ribizlit beledobáltam a masszára Kb. 175-180 fokos sütőben sütöttem
35 percig.
Mikor kivettem megszórtam a tetejét
enyhén cukrozott fahéjjal épp csak egy picit. Érdemes egy 10 percet várni, hogy
hűljön, utána jobban lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése