2015. június 23.

Csírkés rízses hús

Van az úgy hogy valaki a csirkehúst jobban szereti ,ezért is készült ebből ez a finom Ríszes hús

Csírke rízses hús

1 kg csirkemell filé
zsír vagy olaj
2 fej vöröshagyma
 1tk pirospaprika
só, bors
1db paradicsom
1db paprika
25dkg rizs
1 káv k ételízesítő nálam házi készítésű
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )


Elkészítés
Vágjuk fel a csirke  húst kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk azt is apró darabokra.
Tegyünk zsírt vagy olajat egy edénybe, majd mikor elég forró, tegyük bele a hagymát és pároljuk kicsit meg.
Mikor jó a hagyma, félrevesszük az edényt a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a kockára vágott húst  és megpirítjuk.
Főzés közben adjunk hozzá sót, borsot és öntsük bele az apróra vágott paprikát és paradicsomot is.
A hús levet ereszt majd, de ha az lefő, kevés vízzel többször felönthetjük, míg meg nem puhul.
Miközben a csirke hús  fő, elkészítjük a rizst. Mossuk meg, majd kevés olajon, serpenyőben pirítsuk meg. Miután megpirult, öntünk rá kétszer annyi vizet, sóval, ételízesítővel fűszerezzük, majd lefedjük és alacsony lángon főzzük.
Mikor kész a rizs és a pörkölt  is, összekeverjük őket és melegen tálaljuk csemegeuborkával.,csalamádéval  .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése