Csírke
rízses hús
1 kg
csirkemell filé
zsír
vagy olaj
2 fej
vöröshagyma
1tk pirospaprika
só,
bors
1db
paradicsom
1db
paprika
25dkg
rizs
1 káv k
ételízesítő nálam házi készítésű
Elkészítés
Vágjuk fel a csirke húst kockákra. A
hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk azt is apró darabokra.
Tegyünk
zsírt vagy olajat egy edénybe, majd mikor elég forró, tegyük bele a hagymát és
pároljuk kicsit meg.
Mikor
jó a hagyma, félrevesszük az edényt a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd
beletesszük a kockára vágott húst és
megpirítjuk.
Főzés
közben adjunk hozzá sót, borsot és öntsük bele az apróra vágott paprikát és
paradicsomot is.
A hús
levet ereszt majd, de ha az lefő, kevés vízzel többször felönthetjük, míg meg
nem puhul.
Miközben a csirke hús fő, elkészítjük a rizst. Mossuk meg, majd kevés olajon, serpenyőben pirítsuk meg. Miután
megpirult, öntünk rá kétszer annyi vizet, sóval, ételízesítővel fűszerezzük,
majd lefedjük és alacsony lángon főzzük.
Mikor kész a rizs és a pörkölt is, összekeverjük őket és melegen tálaljuk
csemegeuborkával.,csalamádéval .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése