2015. június 4.

Epres Túrótorta sütés nélkül


Ebben a melegben jól jön egy kis hűsítő finomság ,gondolom mindenki így van vele .
Hoztam egy könnyű és egyszerű finomságot ,érdemes kipróbálni

Epres Túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók
27 cm-es tortaforma
10 dkg margarin
20 db babapiskóta
1-2 ek tej
50 dkg túró
20 dkg porcukor
1/2 l tejszín vagy Hullala habalap
1 cs vaníliás cukor
50 dkg eper
1 cs Horvát Rozi zselatin
1 cs expresz zselatin színtelen
A babapiskótát morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott,  margarint, és keverjük alaposan össze. Ezután kanalanként adjuk hozzá a tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta.

Ezután egy 27 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük és lapogassuk tenyérrel egyenletesen el a piskótás keveréket.

Ezután tegyük be legalább fél órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen a piskótás alap. A túrót a cukorral, keverjük simára, majd keverjük hozzá a vaniliás cukrot is .
Közben a Horvát Rozi zselatint egy kevés tejszínben feloldjuk és csak melegítjük mert forralni nem szabad ,ha kész akkor hozzá öntjük a többi tejszínt is és belevegyítjük a túrós keverékbe ,majd jól átkeverjük.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és kb. a felét daraboljuk fel. A nagyobb szemeket vágjuk félbe, és tegyük félre a díszítéshez. A többit óvatosan keverjük el a túrós masszában .
Kivesszük a babapiskótás alapot a hűtőből és ráöntjük a túrós epres keveréket .Ezután egy fél órára hűtőbe tesszük ismét .
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd helyezzük rá az előzőleg félbevágott eperszemeket. Ezután öntsük le az  expresz tortazselével, majd szintén tegyük be a hűtőbe, hogy a tortazselé kellően megdermedjen.  (a tortazselét a tasakon lévő leírás szerint készítsük el)
Tálaláskor hidegen kínáljuk .

Nagyon finom hűsítő finomság és hamar el készül 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése