2015. április 23.

Zserbó Muffin

Nagyon szeretjük ezt a süteményt .Ismét egy saját receptem .Igazán nagyon népszerű recept .Többek között a Femina oldalán is megjelent ,melyet díjjal értékeltek.Most megosztom itt is hátha valaki szeretné elkészíteni.
                                                         
Zserbó Muffin
Ez a süti dupla adagban készült 12 db-os a Muffin sütő így 24 db lett belőle ,a recept is duplán van .Jobb és finomabb mint a zserbó és a Karácsonyi asztalon a helye .
Hozzávalók
Tésztéhoz
30 dkg puha Margarin
20 dkg cukor
1 csomag vanillincukor
4 db tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
24 dkg darált dió
2 dl tej
6 evőkanál sárgabaracklekvár
24  teáskanál  sárgabaracklekvár (muffinonként 1 kávéskanál)
Csokoládémáz
14 dkg  puha vaj
20 dkg kakaópor
15dkg cukor

Elkészítés
1.Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint  a cukorral, illetve a vanillincukorral.
2.Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk.
3.A lisztet dolgozzuk el jól a sütőporral és a darált  dióval. Keverjünk hozzá hat  evőkanál baracklekvárt, majd adagoljuk folyamatos keverés mellett a tojásos masszához a tejjel együtt.
4.A muffin tepsit béleljük ki papír kapszlival, és háromnegyedig töltsünk meg minden mélyedést.
5.Tegyünk mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Süssük előmelegített sütőben 180 °C-ra 20-25  percig.
6.A kakaót a cukorral elegyítsük össze , keverjük hozzá a puha vajat . Óvatosan melegítsük meg  olvadásig .A mázat csorgassuk a muffinok tetejére. Díszíthetjük cukorkákkal  Hagyjuk állni, amíg a csokoládé megköt, 24 db muffin lesz belőle.
Jó étvágyat hozzá .Nagyon finom
                                              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése