A sütemény receptje jöjjön akkor
Rákóczi Túrós
25 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dkg cukor
2 tojás sárga
1 dl tejföl
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
töltelék:
75 dkg túró
12 dkg cukor
2 tojás sárgája
5-10 dkg mazsola (nálam ez kimarad,nem szeretik)
1cs vaníliás cukor
10 dkg vaj
6 dkg cukor
2 tojás sárga
1 dl tejföl
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
töltelék:
75 dkg túró
12 dkg cukor
2 tojás sárgája
5-10 dkg mazsola (nálam ez kimarad,nem szeretik)
1cs vaníliás cukor
2,5 dkg búzadara
, 1 citrom reszelt héja
1dl tejfől
2 tojás fehérje habbá
verve
habrács:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
3-4 ev k baracklekvár
habrács:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
3-4 ev k baracklekvár
A cukros sütőporos lisztet elmorzsolom a felkockázott hideg vajjal és a tejföllel, tojás sárgával omlós tésztát gyúrok belőle. Mehet a hűtőbe 30 percre, ez alatt elkészül a töltelék.
A túrót kikeverem a cukorral, tojás sárgákkal, ízesítőkkel, (hozzáadom a megáztatott lecsepegtetett mazsolát), végül belekeverem a habbá vert fehérjéket is óvatosan.
A tésztát vajazott lisztezett tepsibe nyújtom, megszurkálom és 180 fokon 10 percig elősütöm.
Kiveszem és megszórom egy kanál búzadarával , majd teszek rá egy vékony réteg barack lekvárt ezután rásimítom a túrókrémet. Tovább sütöm 25 percig.
Közben kemény habbá verem a 4 tojás fehérjét, majd apránként hozzáadom a cukrot is, tovább verve a habot. Ezután habzsákba szedem és a kivett tészta tetejét berácsozom vele. Visszateszem sülni még kb. 10-15 percre, míg egy kicsit színesedik a hab.
Ezalatt a baracklekvárt bot mixerrel pürésítem és egy nylon zacskóba szedem, lyukat vágok a csücskére.
A kész sütemény rácsközeibe nyomom a lekvárt és a tepsiben hagyom kihűlni. Vízbe mártott késsel vágom kockákra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése