2015. április 23.


                                  
Egy könnyen elkészíthető finom sütemény ,azoknak akik a sósabb ételeket jobban szeretik .
                                                   
Provence és spenótos rácsos
A tésztához: 50 dkg liszt,  2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 egész tojás , 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 2,5 dkg élesztő, fél dl olaj 2 evőkanál tejföl
Töltelékhez
100 g provence  szendvicskrém
15 dkg trapista sajt
10 dkg spenót püré  nálam kész spenót főzelék került bele
Tetejére
1 tojás a kenéshez
A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt  a  langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót az olvasztott vajat  ,tojásokat,tejfölt, puha tésztát kapjunk az a lényeg , ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A  sajtot lereszeljük. Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. Egyenletesen háromszögeket vágunk belőle ,majd késsel vagy derelye vágóval a háromszög csúcsánál 3 egyforma vonalat húzunk ezzel átvágjuk a tésztát és ettől lesz majd rácsos. A vastagabb részre rakjuk a tölteléket és a reszelt sajtot ,majd egy könnyed mozdulattal ráhajtjuk a rácsozott részt .Szépen sütőpapíros tepsibe helyezzük . A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk  szezám maggal majd forró sütőben  180 -200 fok körüli hőmérsékleten 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.



 Könnyen elkészíthető és nagyon finom 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése