Egy könnyen elkészíthető finom sütemény ,azoknak akik a sósabb ételeket jobban szeretik .
Provence és
spenótos rácsos
A tésztához: 50 dkg liszt,
2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 egész tojás , 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só,
2,5 dkg élesztő, fél dl olaj 2 evőkanál tejföl
Töltelékhez
Töltelékhez
100 g provence szendvicskrém
15 dkg trapista sajt
10 dkg spenót püré
nálam kész spenót főzelék került bele
Tetejére
1 tojás a kenéshez
A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az
élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd
a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót az olvasztott vajat ,tojásokat,tejfölt, puha tésztát kapjunk az a
lényeg , ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen
egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A sajtot lereszeljük. Ha duplájára kelt a
tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla
lapokat nyújtunk. Egyenletesen háromszögeket vágunk belőle ,majd késsel vagy
derelye vágóval a háromszög csúcsánál 3 egyforma vonalat húzunk ezzel átvágjuk
a tésztát és ettől lesz majd rácsos. A vastagabb részre rakjuk a tölteléket és
a reszelt sajtot ,majd egy könnyed mozdulattal ráhajtjuk a rácsozott részt .Szépen
sütőpapíros tepsibe helyezzük . A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét
megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezám maggal majd forró sütőben 180 -200 fok körüli hőmérsékleten 20-25 perc
alatt aranybarnára sütjük.
Könnyen elkészíthető és nagyon finom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése