2015. április 24.

Madártej szelet

Tudtátok hogy a legfinomabb sütemények hajnalban készülnek ?Valahogy így voltam most ezzel én is .Annyi mindent terveztem mára hogy kénytelen voltam korán kelni .
Szóval a hajnali művem madár csicsergéssel kezdődött és a sütemény  pedig a finom 
                    Madártej szelet 
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
 8 ek cukor
8 ek liszt
fél cs sütőpor

Krém:
8 tojássárgája
2 cs vaníliás pudingpor
 1 ek liszt
8 dl tej
25 dkg Rama
20 dkg cukor
2-3 dl tejszín  (Hullala )

1.   A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
2.  A tojássárgákból a pudingporral, a liszttel és a tejjel sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
3.  A margarint kikeverjük a cukorral, a két krémet összekeverjük, és rákenjük a tésztára. A tetejére keményre felvert tejszínhabot teszünk.


Isteni íze van érdemes kipróbálni 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése