Szóval a hajnali művem madár csicsergéssel kezdődött és a sütemény pedig a finom
Madártej szelet
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
8 ek cukor
8 ek liszt
fél cs sütőpor
Krém:
8 tojássárgája
2 cs vaníliás
pudingpor
1 ek liszt
8 dl tej
25 dkg Rama
20 dkg cukor
2-3 dl tejszín (Hullala )
1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá
verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsiben
megsütjük.
2. A tojássárgákból a
pudingporral, a liszttel és a tejjel sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk
kihűlni.
3. A margarint kikeverjük a
cukorral, a két krémet összekeverjük, és rákenjük a tésztára. A tetejére
keményre felvert tejszínhabot teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése