Még meg sem várta amíg a krém kicsit szilárdul ,már azon nyomban megkóstolta .Szuper finom mondta .
Általában dupla adagot szoktam készíteni
Ez most is így történt .
Nem mint ha azt állítanám nincs vele munka
mert aprólékos .De megéri.
A végén még egy kis díszítés is került rá .
Kosárkák
Tésztához:
10 dkg cukor
16 dkg Rama
2 db tojás
40 dkg liszt
fél cs sütőpor
Töltelékhez:
30 dkg cukor
. 7 ek tej
2,5 ek liszt
3 dkg kakaó
25 dkg Rama
1-2 csepp étel színezék
elkészítés
1. A tésztához a cukrot, a
margarint, és a 2 tojást habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet és
a sütőport, ezeket jól összegyúrjuk, a formákba vékonyan belenyomkodjuk, és kb.
10 percig sütjük.
3. A formákból kiütögetett
tésztát hűlni hagyjuk, közben elkészítjük a tölteléket.
4. A hozzávalókat a
margarin kivételével összekeverjük (érdemes először a cukrot, a kakaót és a
lisztet külön összekeverni, aztán hozzáadni a tejet), és közepes lángon nagyon
keveset főzzük.
5. Langyosan belekeverjük a
margarint, és megtöltjük a kosarakat.,Ha többféle színt szeretnénk
kakaó nélkül főzzük a krémet és így színezhetjük kedvünkre
étel festékkel .
6. Díszíthetjük színes
cukorral, francia drazséval egyaránt. Ebből a mennyiségből nekem 55 -60 db
lett.
Ezt a receptet
Édesanyám receptjeivel örököltem
meg a kis kosaras formákkal
együtt .
Jó étvágyat hozzá
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése