2015. április 26.

Kosárkák

Kisebbik fiam egyik kedvence ez a sütemény .Gondoltam Névnapja alkalmából kedveskedek neki.
Még meg sem várta amíg a krém kicsit szilárdul ,már azon nyomban megkóstolta .Szuper finom mondta .
                                                   
 Általában dupla adagot szoktam készíteni
Ez most is  így történt .
Nem mint ha azt állítanám nincs vele munka
mert aprólékos .De megéri.













A végén még egy kis díszítés is került rá .


Kosárkák

Tésztához:
        10 dkg cukor
       16 dkg Rama
2 db tojás
        40 dkg liszt
         fél cs sütőpor
         Töltelékhez:
         30 dkg cukor
         . 7 ek tej
          2,5 ek liszt
        3 dkg kakaó
        25 dkg Rama
1-2 csepp étel színezék 
elkészítés
1.    A tésztához a cukrot, a margarint, és a 2 tojást habosra keverjük.
2.    Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezeket jól összegyúrjuk, a formákba vékonyan belenyomkodjuk, és kb. 10 percig sütjük.
3.    A formákból kiütögetett tésztát hűlni hagyjuk, közben elkészítjük a tölteléket.
4.    A hozzávalókat a margarin kivételével összekeverjük (érdemes először a cukrot, a kakaót és a lisztet külön összekeverni, aztán hozzáadni a tejet), és közepes lángon nagyon keveset főzzük.
5.    Langyosan belekeverjük a margarint, és megtöltjük a kosarakat.,Ha többféle színt  szeretnénk  kakaó nélkül  főzzük a krémet  és így színezhetjük  kedvünkre  étel festékkel  .
6.    Díszíthetjük színes cukorral, francia drazséval egyaránt. Ebből a mennyiségből nekem 55 -60 db lett.

Ezt a receptet  Édesanyám  receptjeivel  örököltem  meg  a kis kosaras formákkal együtt .

Jó étvágyat hozzá  .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése