Került bele fokhagyma és metélőhagyma is
Házi krémsajt
1 l tej
lehetőleg házi vagy 3,5 % zsíros tej.
½ kg Tehén
túró
Pici só
fűszer ízlés
szerint (fokhagyma krém,házi delikát,őrölt bors )
1 kávéskanál
szódabikarbóna
8 dkg vaj
1 egész tojás
A liter tejet
felforraljuk és hagyjuk hűlni ,közben a túrót összetörjük.Majd belerakjuk a tejbe
és ezzel
együtt kb 5 percig főzzük kevergetjük.
Egy jól
leszűrhető állagot kapunk amit szűrőn átengedünk hogy a savós rész lecsepegjen.
Újra lábasba
rakjuk és kikeverjük a vajjal a fűszerekkel ízlés szerint és a tojással
,szódabikarbónával.
Ezt az
elegyet 10-12 percig főzzük óvatosan kevergetve .Mikor kezd összeállni edénybe
vagy bármilyen formába rakjuk ,és lehűtjük .
Ez nagyban
függ a tej minőségétől is hogy mennyire lesz sűrű a sajtunk.Ha valaki nem
biztos a dolgában ,még az összefőzéskor ha túl hígnak látjuk ,egy kisebb adagot
kikeverünk egy étkezési zselatinnal és
ezt hozzá öntjük a tűzről levett sajt
krémhez .Vigyázat a zselatint nem szabad főzni.
Ha minden
szuper egy óra alatt fogyaszthatjuk a sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése