Stefánia Vagdalt
1kg (sertés) darált hús
2 száraz zsemle vagy 4 szelet száraz kenyér
2 tojás
5-6 főtt tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db vörös hagyma
só,
bors,
majoránna
kevéske zsír
pirospaprika
A zsemlét kevés vízben beáztatom. A fokhagymát és vörös hagymát megpucolom,apróra vágom mindkettőt .
Egy nagy tálban a darált húst
villával szétmorzsolom, hozzáadom a kinyomkodott zsemlét és a tojást.
Befűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával és a tenyereim között
szétmorzsolt majorannával. A masszát alaposan összedolgozom a hagymákkal
.
A főtt tojásokat meghámozom, a szélekből egy-egy vékony szeletet levágok,
hogy egyenes legyen,így a tojások tökéletesen egymás mellé helyezhetők.
Az őzgerinc formában sütöm amibe teszek sütőpapírt majd a húskeverék felét beleteszem a formába.
Egyenletesen elnyomkodom, közepébe mélyedést készítek. A tojásokat egymás mellé
a mélyedésbe teszem, majd a tetejére is ráteszem a húsmasszát és egy pici
zsemlemorzsával megszórom .
Közepes
sütőben kb 55-60 perc alatt szép pirosra sütöm .
Melegen is
hidegen is tálalható .Hozzá krumplipürét vagy rizst is adhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése