2025. április 6.

 

                                 

                                        

Stefánia Vagdalt

 

 

1kg (sertés) darált hús
2 száraz zsemle vagy 4 szelet száraz kenyér
2 tojás
5-6 főtt tojás
3-4 gerezd fokhagyma

1 db vörös hagyma
só, 
bors,
majoránna
kevéske zsír
pirospaprika

 

 

 

A zsemlét kevés vízben beáztatom. A fokhagymát és vörös hagymát  megpucolom,apróra vágom mindkettőt .

 Egy nagy tálban a darált húst villával szétmorzsolom, hozzáadom a kinyomkodott zsemlét és a tojást. Befűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával és a tenyereim között szétmorzsolt majorannával. A masszát alaposan összedolgozom a hagymákkal .

A főtt tojásokat meghámozom, a szélekből egy-egy vékony szeletet levágok, hogy egyenes legyen,így a tojások tökéletesen egymás mellé helyezhetők.

Az őzgerinc formában sütöm amibe teszek sütőpapírt majd a  húskeverék felét beleteszem a formába. Egyenletesen elnyomkodom, közepébe mélyedést készítek. A tojásokat egymás mellé a mélyedésbe teszem, majd a tetejére is ráteszem a húsmasszát és egy pici zsemlemorzsával megszórom .

 

Közepes sütőben kb 55-60 perc alatt szép pirosra sütöm .

Melegen is hidegen is tálalható .Hozzá krumplipürét vagy rizst is adhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése